Vad är IPTV, vad gör det?

Per definition kan vi utvärdera IPTV i två delar där du faktiskt inte är mycket obekant. TV-delen hänvisar till tv i den meningen att vi vet; IP, det vill säga Internetprotokolldelen visar dataflödet och metoden. När vi kombinerar dessa två kan vi säga att vi pratar om TV-apparater som enligt sin enklaste definition ger dataflöde via internet och nästan blir en dator.

Det finns ingen gräns för vad som kan göras med IPTV, bara köra din fantasi.

Som svar på frågan om vad som kan göras med IPTV, vi behöver bara säga Kör din fantasi. Som ett första steg kan du börja tänka på det som en interaktiv IPTV ansluten till internet. Till exempel tittar du på ett basketspel framför TV: n, och du kommer att kunna omedelbart beställa att köpa den genom att sväva över din favoritspelare med din befälhavare och välja sin tröja. Inte bara köpa, naturligtvis, kan du anpassa sändningarna på din IPTV. Till exempel är du någon som regelbundet följer nyheterna, men är inte nöjd med tabloidnyheterna i den. Det är okej, Du kan bara identifiera några sökord för ditt intresse och titta på nyheterna om det. Staden du bor i, laget du håller, konstnären du älskar, valet är upp till dig.

Att Använda IPTV

För att kunna använda IPTV måste du först bli medlem i ett företag som erbjuder denna tjänst. Du kan till exempel se det som att prenumerera på Digiturk. Det finns ännu inte någon IPTV-applikation i Turkiet i den omfattning som nämns ovan. För närvarande är de som säger att vi är IPTV mestadels bara några kanaler som sänder live via Internet. Om man tittar på en rak logik kan vi säga “ja, de är IPTV“, men om du lägger till de punkter som den kan nå och de exempel Vi gav ovan, är en seriös applikation ännu inte utesluten.

Produktion av Hes-kabel för en bra IPTV-Infrastruktur måste sådana Fiberoptiska kablar läggas överallt.

Internetinfrastruktur för att IPTV ska kunna användas effektivt
behöver förbättras. Kommunikation via befintliga kopparkablar,
det kanske inte räcker med tanke på densiteten hos de uppgifter som flyttas. Det är därför
levereras också till huset, till internet tack vare Fiberoptiska kablar
är att föredra. En annan fråga som rör Infrastruktur är internet
den är kopplad till deras hastighet. Fler internetanvändare i vårt land
IPTV: s preferens för kvotanslutningspaket är tillräckligt effektiv
det är en av de viktigaste faktorerna som förhindrar att det händer. Experter för IPTV
välja paket med en minsta hastighet på 4 megabit och inga gränser
det understryker behovet.

Stora Pengar Snurrar

Världens ledande IPTV-företag har arbetat hårt de senaste åren, så att säga. Till exempel förvärvade Ericsson 10 företag som erbjuder olika lösningar, såsom Tandberg TV, Redback Networks, som verkar i IPTV-fältet och betalar miljarder dollar. Om du tror att Redback Networks, som erbjuder IP edge-lösningar från dessa företag, betalade $ 1.9 miljarder för ungefär två år sedan, kan du uppskatta sektorns storlek och var den kan komma ifrån.

IPTV i Sverige

Olika företag i Sverige investerar i IPTV. Vissa kanaler som för närvarande är i luften fortsätter sina förberedelser för att byta till IPTV. Högsta rådet för radio och TV (RTUK) i denna fråga gjorde också nyligen ett uttalande. RTUK utfärdade en kommuniké och meddelade att den hade godkänt IPTV-sändningar för teständamål. Naturligtvis kommer detta tillstånd att kontrolleras av RTUK, som i normala TV-kanaler, och om det sänds i olagliga situationer kan det straffa sina tjänstemän.

När du öppnar din IPTV ser du en sådan programmeny.

För IPTV är det inte tillräckligt att bara ställa in en TV-kanal och förbereda program. Eftersom det är en sändning via Internet krävs en allvarlig teknisk infrastruktur. För närvarande har vissa företag i Turkiet tagit de första stegen. TTNET bjuder till exempel på lådor som behövs för IPTV och kallas set top boxes. I det första steget planeras totalt 100 tusen uppsättningar av topplådor, inklusive 50 tusen, att tas. Andra företag förbereder sig också för att delta i tävlingen.

TiVO: Ad-Gratis Underhållning

Även om TiVo inte kan kallas exakt en IPTV produkt, Internet-anslutning är ett måste för det. Så det är inte att nämna TiVo vid behandling av IPTV ämnet, om än kort. Faktum är att TiVo, som inte är namnet på en teknik, men den första produkten som kommer ut om det, är en enhet som låter dig spela in TV-program, gör det över internet.

I USA, tack vare TiVo, baseball kan göra debatten om huruvida bollen korsade linjen eller inte mer bekväm.

Anledningen TiVo, beskrivs av TV-entusiaster i USA som en “stor uppfinning”, är så populär att du kan snabbspola annonser så att du inte behöver vänta för länge för att titta på resten av den spännande filmen du tittar på. Också, med TiVo, du kan beställa precis som de exempel Vi gav i början av artikeln. Men du kan tänka på det inte som en fullständig IPTV app, men som att välja din pizza från rullgardinsmenyn. Det är möjligt att jämföra TiVo med Digiturk webtv för att fastställa likheter.

pga

Inte bara i Turkiet, men resten av världen har inte varit helt bekant med IPTV. TV-sändningar utförs via Internet, dessa sändningar bärs både av de kanaler vi känner till och endast av dem som sänder via internet. Men plattformar som ligger i framkant av verklig interaktion, som också är en kommersiell plattform, där du kan titta på det program du vill ha när som helst, välj ett program snarare än en kanal och anpassa allt, har ännu inte kommit till liv.

För att IPTV ska fungera måste sådana enheter användas i bakgrunden.

Om du är intresserad av IPTV, och du vill att det ska komma så snart som möjligt, behöver du inte vänta för länge. Eftersom förväntningarna är att från 2012 kommer hela världen aktivt att använda IPTV. Så länge du tittar på om din befintliga Internetinfrastruktur är lämplig för IPTV, och om inte, hur du kan göra den lämplig, kommer resten att komma som en sock rip, som påminner om övergången från svartvitt TV till färg TV…

:: Vad skulle du titta på om du hade IPTV?