Vad är en smart TV, i alla fall;

Kort sagt, en smart TV innehåller ett operativsystem / plattform som låter dig komma åt, hantera och visa innehåll online och på ett nätverksbaserat nätverk utan att behöva ansluta till en extra låda (t.ex. Roku eller Firestick).

Hur billig Smart Tv fungerar

Smarta TV-apparater får tillgång till onlineinnehåll genom att ansluta till samma bredbandsrouter och Ethernet-eller Wi-Fi-nätverk som du använder för att ansluta datorn till internet. Ethernet ger den mest stabila anslutningen, men om din TV är i ett annat rum eller ett långt avstånd från routern kan Wi-fi vara bekvämare.

När din TV är ansluten och påslagen kommer du att bli ombedd att ange all anslutningsinformation som krävs av din Internetleverantör. Smart-TV: n visar en meny på skärmen som innehåller en lista över tillgängliga internetkanaler som tillhandahålls i form av applikationer (liknande program på en smartphone). Vissa appar kommer förinstallerade och du kan få mer att lägga till i TV-appbiblioteket.

När du klickar på ikonen för en viss kanal / applikation överför du dess innehållserbjudanden, som du kan välja och visa.

Hur du navigerar genom smart TV-menyn och hanterar dina appar varierar beroende på varumärke och modell.
Applikationsplattformar från Smart och även för dig som vi se på Swefilmer via Dreamfilms.

TV-märken integrerar en eller flera plattformar genom vilka de erbjuder applikationer. (Denna integrerade plattform är det som gör en smart TV.) Här är några av de märken / plattformar som du sannolikt hittar:

Artikel, Toshiba, Westinghouse: Amazon Fire TV Insignia, Hisense / Sharp, Hitachi, Tcl, Philips, position: Roku TV LG: WebOS Samsung: Tizen Smart Hub Element, LeECO, Sharp, Sony, Toshiba, Westinghouse: Android TV Haier, JVC, LeECO, Philips, Polaroid, Skarp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba: Chromecast Philips: NetTV Skarp: VEWD Vizio: SmartCast eller internet Apps Plus

Fördelen med smart Tv

Den största fördelen med en smart TV är tillgång till ett stort antal kanaler som erbjuder TV-program, filmer och musik utan att kräva en TV-antennanslutning eller inspelning till en kabel / satellit-tjänst. Dessutom ger vissa smarta TV-apparater internetsökning, spel och tillgång till kompatibelt multimediainnehåll som lagras på din dator.

Även om smarta TV-apparater också kan ta emot tv-programmering via antenn eller kabel / satellit, har Vizio verkligen tagit det djärva steget att eliminera inbyggda mottagare och antenn / kabelanslutningar i de flesta av sina uppsättningar till förmån för den inbyggda streamingplattformen-det inkluderar ersättning.
Ytterligare Smart TV-funktioner

Förutom Internet streaming, vissa smarta TV-apparater ger fler funktioner, såsom Miracast och skärmdelning, som tillåter användare att visa innehåll från kompatibla smartphones och surfplattor på en TV-skärm. Andra taggar för den här funktionen inkluderar SmartShare (LG) och SmartView (Samsung).

Vissa smarta TV-apparater kan till och med göra motsatsen: skicka innehåll från TV: n till en kompatibel smartphone. Efter att ha skickats kan användaren fortsätta att visa detta innehåll på smarttelefonen, bort från TV: n.